Aktuális

Rendőrkézre kerültek az idős asszonyokat kifosztó szélhámosok

A Békés megyei rendőrök elfogtak Budapesten két nőt és egy férfit, akik a gyanú szerint idős nőket fosztottak ki – írja a Blikk.

A police.hu közlése szerint január 22-én Békéscsabán kifosztottak egy idős asszonyt. A lakótelepi házba, ahol a 88 éves nő lakik, azzal kéredzkedtek be idegenek, hogy papírt gyűjtenek, a reklámújságokat, szórólapokat szeretnék összeszedni.  Szóval tartották a nőt, elterelték a figyelmét és a ruhásszekrényéből elvitték a megtakarított pénzét, ami több mint egymillió forint volt. A történtek után a Békéscsabai Rendőrkapitányság kifosztás bűntett miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrök május 2-án, Budapesten elfogtak két nőt és egy férfit, közülük a gyanú szerint a két nő járt Békéscsabán. A 38 éves nyáregyházi B. Krisztinának és a 49 éves gyáli R. Juditnak a 60 éves budapesti B. Zoltán segített abban, hogy eljussanak Békéscsabára, majd a bűncselekmény elkövetése után el tudják hagyni a várost. Amikor a rendőrök a két nőt elfogták, nem B. Zoltán, hanem Gy. Róbert volt velük, ő vezette azt a személygépkocsit, amiben a nők utaztak. A nyomozás adatai szerint más, hasonló alkalommal ő volt a két nő sofőrje.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a két férfit és a két nőt kifosztás bűntett elkövetésével gyanúsítja, közülük hárman, B. Krisztina, R. Judit és Gy. Róbert őrizetben vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top