nlc.hu
Aktuális

Nénit sokkoltak Ausztráliában

Ausztráliában sokkolóval ártalmatlanítottak egy 95 éves nénit a rendőrök

Egy 95 éves demens asszony miatt hívták ki a rendőröket. A járókerete mellett lőtték le.

Nagy a felháborodás szerte Ausztráliában, miután kiderült, hogy a Sydney-től mintegy 300 kilométerre lévő Yallambee idősotthon egyik lakóját sokkolóval ártalmatlanították a rendőrök. A 95 éves nő demens volt, járókerettel járt és az otthon folyosóján állt, kezében egy késsel.

Bár a két járőr próbálta rábeszélni, hogy tegye le a kést, ez nem sikerült, ezért amikor a néni megindult feléjük, elővették a sokkolópisztolyukat és lőttek. Peter Cotter, Új-Dél-Wales állam rendőrfőkapitány-helyettese azt mondta: 

Amikor rálőttek a sokkolópisztollyal, a rendőrök felé közeledett, bár igaz, hogy lassú tempóban. Járókerettel közlekedik, de kés volt nála.

A sokkolótól a 95 éves asszony a földre zuhant, majd válságos állapotban kórházba került, és el-elveszítette eszméletét.

Ieds néni járókerettel

Egy hirtelen mozdulat és kész a baj (Illusztráció: Getty Images)

    
„Sokkolópisztolyt használni, amikor csak egy kedves szóra lett volna szükség… Ez az asszony összezavarodott, ami gyakran megesik a demenciában szenvedőkkel. Pár kedves szóra és segítségre lett volna szüksége, nem arra, hogy lesújtson rá a törvény ereje” – mondta a Reuters hírügynökségnek Andrew Thaler jogász.
    
Az ügybe a gyilkossági ügyosztály is bekapcsolódott, a sokkolópisztolyt használó rendőrt pedig vizsgálat alá vonták, és egyelőre nem teljesíthet szolgálatot.
    
Az incidenst rögzítették a rendőrök testkamerái, de a nyomozás érdekében a rendőrség nem hozza nyilvánosságra a felvételeket – tudatta Cotter. A rendőrségi vezető világossá tette, hogy ha kiderül, hogy az intézkedő rendőrök nem pusztán szakmai hibát vétettek, hanem bűncselekménynek minősül, ami történt, akkor a hatóság „elég érett és transzparens szervezet” ahhoz, hogy megtegye, amit meg kell tennie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top