Aktuális

Az összes tanár felmond a kecskeméti Waldorf-iskolában

Eddig több mint 30 gyereket vettek ki az iskolából a szülők.

Minden pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végén. Ezt maguk a tanárok jelentették be a kinevezett igazgatónak a napokban – írja a Hírös.hu.

A felmondási hullámot azután jelentették be, hogy eddig több mint 30 gyereket vettek ki a szarkási iskolából a szülők. Nagy részük magántanulói státuszban folytatja tanulmányait, hogy a következő tanévet már az eddigi tanítójukkal kezdhessék meg. A többiek másik iskolába mentek át.

A kecskeméti Waldorf-iskola látványterve (forrás: Mihály Kertje Waldorf Iskola)

A Hírös.hu értesülései szerint hamarosan véget érhet az a soron kívüli, rendkívüli névhasználati felülvizsgálat, amelyet a Magyar Waldorf Szövetség tagjai indítottak az iskola ügyében. A legrosszabb esetben elvehetik a Waldorf nevet az intézménytől.

Az ügy előzménye, hogy március 24-től azonnali hatállyal leváltották Balla Beátát, az iskola vezetőjét. Két pedagógust is felmentettek, másnap pedig beteget jelentett a legtöbb pedagógus. Így tanítás sem volt az iskolában. Az ügy mögött rejlő belső konfliktus miatt eljárás indult az iskola, valamint fenntartója, a Gyermekkert Waldorf Egyesülettel szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top