Aktuális

Mocsárba vitte a GPS az ukrán kamionosokat Budapesten

Két napig ültek a sárban elakadt monstrumban. Háromórás küzdelem után tudták őket kiszabadítani.

Ukrán kamionosok két napra csapdába estek a főváros 17. kerületében, mert vakon megbíztak a GPS-ben. A sofőrt és váltótársát a navigációs rendszer levitte a főútról, majd a Merzse-mocsárban kötöttek ki a 25 tonnás járművel.

Ahelyett, hogy kitolattak volna a szűk erdei útról, körülbelül 6 kilométeren keresztül mentek befelé, míg végül elakadtak a kamionnal. Fél méter mélyen elsüllyedt a nyerges vontató a sárban, közben az eső is folyamatosan esett – írja a Blikk.

A két ukrán férfi két teljes napig ült a kamionban, mire kimerészkedtek a járműből, és segítséget kértek a mezőőröktől. Végül három órás küzdelem árán, csörlővel tudták őket kiszabadítani a sár fogságából.

A mentés végén a sofőr a segítők szeme láttára törte össze a GPS-t, annyira ideges volt. A közlekedési szakértő szerint az eset jó példa arra, hogy sokszor jól jön a navigációs rendszer a kocsiban, de soha ne hagyatkozzunk teljesen a kütyüre, használjuk a józan eszünket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top