Aktuális

Budapesti hajókatasztrófa: az asztalokba kapaszkodva küzdöttek életükért az utasok

Sajtóhírek szerint a Hableány nevű turistahajóba belefutó svájci illetőségű szállodahajó orrán jól láthatók az ütközés nyomai.

Vélhetően hatósági zár alá veszik a legalább hét halálos áldozattal járó szerda esti hajóbaleset egyik résztvevőjét, a Viking Sigyn nevű szállodahajót – írja az Index. A lap úgy tudja, hogy a svájci illetőségű hajó a németországi Passauba tartott, amikor hátulról beleszaladt a Hableány nevű turistahajóba, amelynek fedélzetén 33 dél-koreai turista, egy fotós és kéttagú személyzet tartózkodott.

Rendőrök a Viking Sigyn fedélzetén (Fotó: MTI / Lakatos Péter)

Az Index tudósítója szerint a pesti alsó rakpart mellett, a Garam 1. kikötőben álló szállodahajó orrán jól látszanak az ütközés nyomai. Az utasokat már leszállították; a Vikingen egyelőre nincs nagy mozgás, a rendőrök vélhetően a szakértők érkezésére várnak.

A lap szerint a szállodahajó matrózai nem nyilatkoznak. Sikerült viszont megszólaltatniuk egy német turistát, aki a Viking mögött haladó Avalon Illumination nevű hajón tartózkodott, amikor a baleset történt. A férfi azt mondta, látta a Hableány asztalait a vízben és köztük az életükért küzdő utasokat is. „Szörnyűséges volt” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top