Aktuális

Hajóbaleset: térképre tette a rendőrség, hol találtak rá az eddigi áldozatokra

A Duna erős sodrása rövid idő alatt nagy távolságra elviheti a holttesteket.

A Hableány nevű sétahajón 33 utas és kétfős személyzet tartózkodott, amikor szerda este 7 másodperc alatt a hajó elsüllyedt a Margit hídnál. Közvetlenül a szerencsétlenség után 7 embert mentettek ki a vízből. Hét áldozat holttestét találták meg, 21 embert pedig eltűntként keresnek.

A rendőrség most térképen mutatta meg azokat a helyeket, ahol a hajóbaleset eddigi áldozatait megtalálták:

Fotó: Google Maps/rendőrség

A vízi rendészet szerint a további áldozatok felkutatása sokáig elhúzódhat, mivel a folyónak nagyon erős a sodrása, emelkedik a vízállás, és rosszak a látási viszonyok. Ráadásul minél alacsonyabb a víz hőmérséklete, annál gyorsabban hűl ki az emberi test, és annál lassabban kerül a víz felszínére.

A kutatás szempontjából az is meghatározó, hogy a hajón lévők a Duna sodorvonalában kerültek a vízbe, így a testeket rövid idő alatt nagy távolságra is elviheti a víz. Ezért a keresést a Duna teljes Lánchíd alatti magyar szakaszára kiterjesztették. Akik a süllyedéskor a hajótestbe vagy alá szorultak, csak a roncs kiemelése után kerülhetnek elő.

(Police.hu)

(Címlapi kép: Leéb Ádám)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top