Aktuális

Tragédia a Dunán: Tarlós szerint meg kell vizsgálni, jó helyen vannak-e a szállodahajók

A főpolgármester a hajókat üzemeltető cégek képviselőivel és Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel is egyeztetne az ügyben.

Meg kell vizsgálni, jó helyen vannak-e a szállodahajók a belvárosban – mondta az Indexnek a főpolgármester. Tarlós István az érintett társaságok illetékeseit is bevonná az egyeztetésekbe; mint mondta, Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel is tárgyal az ügyben, hogy közösen találjanak megoldást.

Tarlós azt mondta, megérti, hogy sokan szeretnének az üzleti szempontból kedvező, frekventált részeken horgonyozni, de a forgalom miatt és hajózásbiztonsági szempontokból sem biztos, hogy ez egy jó gyakorlat, ezért elképzelhető, hogy kijjebb kell helyezni ezeket a kikötőket.

Egy megemlékező virágot dob a Margit hídról a Dunába – MTI/Mohai Balázs

A főpolgármester ezzel együtt hangsúlyozta, hogy a folyami közlekedés szabályainak megállapítása nem fővárosi kompetencia. Tarlós közölte, hogy a BKV vezérigazgatója elrendelte a közlekedési társaság kishajóinak műszaki felülvizsgálatát, elsősorban azokét, amelyeket a BKV bérbe szokott adni magánvállalkozóknak.

Hangsúlyozta, hogy a tragikus balesetet szenvedett Hableány nem a BKV tulajdona volt, igaz, időnként a közlekedési társaság is bérbe vette. Tarlós közölte azt is, hogy napirenden van a BKV kishajó- és hajóflottájának fejlesztése, megújítása is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top