Aktuális

Horváth Tamás koncertjére kísértünk nyolc kerekesszékes fiatalt

Smink, haj, csini ruha... minden lánynál alap, amikor a kedvenc előadója koncertjére megy, akár kerekesszékkel, akár sétálva érkezik. A Mozduljunk ki! Egyesület május 25-én szombaton a Marczibányi térről a Rákóczi hídnál található Budapest Parkba kísért kerekesszékes lányokat és egy fiút, mi pedig őket.

2017-ben cikket írtunk, 2018-ban forgattunk arról, hogy mulatnak a Szigeten a mozgáskorlátozottak. A fesztiválon a 2016-ban alakult Mozduljunk ki! kíséri őket, és természetesen idén is kivonulnak. Az egyesület viszont nemcsak a fesztiválszezonra fókuszál, Zsolnay Dóra és Alexandra Teofilaktu alapítók egész évben azon dolgoznak (a napi munkájuk mellett, tökingyen), hogy a mozgáskorlátozottakat becsatornázzák a budapesti éjszakába. Május 25-én pedig nemcsak a Budapest Park, hanem Horváth Tamás is várta a kerekesszékes rajongókat. Nagy volt az öröm. Videó:

A Budapest Park egyébként nemcsak a helyszínen, hanem az online térben is figyel a kerekesszékesekre. Weboldalukon kint van a mozgássérült ikon, ami a Mozduljunk ki! oldalára mutat – pont oda, ahol a szórakozóhellyel kapcsolatban minden infót megtalálni, ami csak kell egy kerekesszékesnek. Rém egyszerű lekoppintani, bármelyik szórakozóhely vagy koncerthelyszín megtehetné, csak meg kell emelni a telefont, és tárcsázni a megfelelő számot. Az egyesület magánadományokból tartja fenn magát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top