Aktuális

Nincs több szívás a HÉV-jegyekkel

Csütörtöktől már online is lehet jegyet venni a szentendrei HÉV-re. Megmutatjuk, hogyan.

Budapest legnagyobb tömegeket megmozgató HÉV-állomásain tavaly óta tömegjelenetek alakultak ki minden reggel, köszönhetően annak, hogy a MÁV-HÉV Zrt. megszüntette a vonatokon való jegyvásárlás lehetőségét Szentendre–Békásmegyer viszonylatban. Az automaták sokaknak gondot okoztak, az érintőképernyős felület helyett sokan az ott álló ellenőrtől vásároltak jegyet, hogy ne késsék le a bizonyos időszakban félóránként induló járatot. 

Így néz ki a kezelőfelület (fotó: NLC.hu)

Mostantól viszont már online is lehet jegyet venni a HÉV-szerelvények Budapesten kívüli szakaszára. A Vonatinfo szolgáltatásba néhány perc alatt lehet regisztrálni, sőt a jegyet vagy jegyeket is meg lehet venni, amelyek nemcsak az adott szerelvényre, hanem meghatározott időintervallumra érvényesek, viszont névre szólóak. A jegyvásárláshoz szükséges internet, a jegy bemutatásához viszont nem. Az alkalmazásban kedvenc járatot is el lehet menteni, így a jegyvásárlás még gyorsabb lesz. A MÁV-HÉV Zrt. egy rövid videóval is készült az online vásárlók tömegére:

A rossz hír, hogy bérletet, valamint kerékpár- és élőállat-jegyet nem lehet vásárolni az alkalmazással, de a programot az ígéretek szerint folyamatosan frissítik. A jegyet kódolvasóval olvassák le a kalauzok, akiket folyamatosan szerelnek fel a készülékekkel. A számlát a jegyről e-mailben kapja meg a vásárló.

Az online jegyvásárlást most érdemes kipróbálni, június 15. és július 7. között ugyanis felújítást végeznek a vonalon, így Békásmegyertől pótlóbuszokkal lehet közlekedni Pomáz és Szentendre irányába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top