Aktuális

Nyáron bedőlhet a sürgősségi ellátás Budapesten

Nincs elég orvos a biztonságos működéshez.

Nyáron bedőlhet a fővárosi sürgősségi ellátás, elég, ha néhányan megbetegszenek a szabadságolások idején, ugyanis továbbra sincs elég orvos a biztonságos működéshez – írja a Népszava egy budapesti kórház vezetőjére hivatkozva.

Miután a Honvédkórház bejelentette, hogy elegendő orvos hiányában nyáron három hétre leállítaná a politraumatizált sérültek ellátását, a négy nagy sürgősségi centrum, vagyis a Merényi, a Péterfy, a Szent János, és a Honvédkórház vezetőit egyeztetésre hívták a minisztériumba. Ennek a vége az lett, hogy a Honvédkórház nem állhat le, az intézmények négynaponként váltják egymást az ügyeletben.

kórház orvos infúzió

A kép illusztráció! (iStock)

Pár nappal később, szombatról vasárnapra csak egy budapesti sürgősségi centrum fogadott súlyos sérülteket, a többi ugyanis jelezte, hogy nincs elég orvosuk.

Ahhoz, hogy rendeződjenek a viszonyok, legalább nettó egy-másfél milliós szakorvosi béreket kellene adni – nyilatkozta a lapnak egy forrás, hozzátéve, hogy ha ezt a bért megkapnák a sürgősségi szakorvosok és baleseti sebészek, akkor a többi szakorvosnak is meg kellene adni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top