Aktuális

Hajóbaleset: nem tett vallomást az ukrán hajóskapitány

A katasztrófa napján megszondáztatták, és lefoglalták az eszközeit.

Egy 60 fős nyomozócsoport foglalkozik a Hableány hajó balesetével. Eddig 230 embert kérdeztek ki, 66 személyt pedig tanúként hallgattak meg. Az ügy teljes iratanyag meghaladja az ezer oldalt – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

A vizsgálat során a gyanúsítottként kihallgatott Jurij C., a Viking Sigyn kapitánya továbbra sem tett vallomást a baleset körülményeiről.

A tragédia napján, a mentéssel párhuzamosan a nyomozók megszondáztatták a 64 éves ukrán hajóskapitányt (az eredményről viszont nem írnak a közleményben).

Lefoglalták a hajóvezető telekommunikációs eszközeit, a szállodahajó szerverét, a radarképernyő és a teljes rádióforgalmazás adatállományát rögzítő adathordozókat. A hajón több mint nyolcórás helyszíni szemlét tartottak, és csaknem ötezer fotót készítettek.

Korábban kiderült, hogy az ukrán kapitány adatokat törölt a telefonjáról a baleset után, ráadásul nemrég részese volt egy másik hajóbalesetnek is.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top