Aktuális

Hajóbaleset: drónhasználót fogtak az Árpád hídnál

A dunai hajóbalesettel kapcsolatos mentésben részt vevők vették észre, hogy valaki drónt reptet felettük. A rendőrök intézkedtek.

Vasárnap délután is zajlottak az előkészületek a Dunán a május végi hajóbalesetben elsüllyedt Hableány roncsának kiemelésére, illetve újabb áldozatok felkutatására. A mentésben részt vevők vették észre, hogy valaki drónnal repül föléjük, így szóltak a rendőröknek.

A hajóroncsból felhozott holttestet takarják el a kutatási munkálatokat végző szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. június 5-én. MTI/Balogh Zoltán

Mint kiderült, egy 44 éves férfi az Árpád híd pesti hídfőjénél reptette drónját a híd vonalában – légtérhasználati engedély nélkül. A férfi elismerte a reptetés tényét, a rendőrök pedig feljelentették a légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.
    

A Terrorelhárítási Központ közleményében hívta fel a figyelmet arra, hogy hétfő óta a Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig.
    
A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. Mostanáig 20 halálos áldozat került elő, még hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát keresik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top