Aktuális

Kiengedik a Viking Sigyn kapitányát

Nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el Budapestet.

15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekezhet tovább Jurij C., a Viking Sigyn ukrán hajóskapitánya, miután a másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát – tudta meg a 24.hu.

Viking Sigyn szállodahajó

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. (MTI/Lakatos Péter)

A 64 éves kapitánynak nyomkövetőt kell viselnie, nem hagyhatja el Budapest területét, mindemellett pedig hetente kétszer személyesen jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál.

A szállodahajó kapitányát a nyomozók korábban halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatták ki. A gyanúsítás arra épül, hogy a Viking Sigyn személyzetének fel kellett volna vennie a rádiókapcsolatot a Hableány személyzetével. A navigációs rendszer adatai szerint még csak kísérletet sem tetteka kapcsolatfelvételre, sőt hangjelzést sem adtak le. Kiderült az is, hogy az ukrán kapitány adatokat törölt a telefonjáról a baleset után, áprilisban pedig Hollandiában részese volt egy másik hajóbalesetnek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top