Aktuális

Vízzel várják a hőségben a gyerekükért érkező szülőket egy óbudai óvodában

Szerdától az egész országban harmadfokú riasztás van érvényben a hőség miatt. Egy óbudai ovi pedig mindenkinek példát mutat azzal, ahogy a hirtelen jött hőségre reagáltak.

Mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdától a napi átlaghőmérséklet mindenütt magasabb, mint 24 Celsius-fok, sőt – jó hír – csütörtöktől ennél még melegebb is lesz majd, az országos tisztifőorvos elrendelte a hőségriadót. Ezzel egy időben a Nemzeti Népegészségügyi Központ mindenkit arra kér, hogy a hőségriasztás ideje alatt fokozottan figyeljen a folyadékbevitelre.

Azt sajnos nem tudjuk pontosan, hogy nagy általánosságban mennyit és hogyan hidratálunk mi, magyarok a kánikulában; hogy vajon tényleg jobban odafigyelünk-e magunkra ezekben a tikkasztó órákban, az azonban egészen biztos, hogy az Óbudai Gyerekvilág Óvoda mindenkire gondol a nagy hőségben. De tényleg. Kivétel nélkül. Míg a gyerekeket időről időre vízzel locsolják, a hőségben kitikkadt szülőkről se feledkeznek meg: őket a bejáratnál palackozott vízzel várják.

„De hát ilyenkor ez a természetes” – mondja az óvoda vezetője, Barabásné Murgács Kinga, és kicsit meg is lepődik azon, hogy felfigyeltünk az ovi akciójára. Szerinte egyértelmű és  magától értetődik, hogy ebben a nagy melegben gyerekre-szülőre egyaránt odafigyelnek. Bárcsak mindenhol így lenne! 

poszt hőség hőségriadó óvoda

Kép forrása: Facebook

Mit szóltok az óvoda akciójához? Írjátok meg kommentben!

Nyitókép: Unsplash/Jelleke Vanootegh

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top