Aktuális

Miért van ma falafel a Google nyitóoldalán?

Ti szoktatok ilyen csicseriborsós finomságot enni?

Ma van a falafel ünneplésének napja – legalábbis erre szólít fel a legújabb Google Doodle. Hogy miért pont ma, az nem derül ki, a magyarázat annyi, hogy ez a legjobb dolog ami a csicseriborsóval történhetett a hummuszon kívül.

Ma a falafelt ünnepli a Google Doodle (Fotó: Google)

A falafel ugyanis csicseriborsóból készülő golyó vagy fasírt. A Közel-Keletről ered, fontos eleme a halal (az iszlám által megengedett) étkezésnek, csakúgy mint az utcai ételárusítás kultúrájának. Általában hummusszal és zöldségekkel szolgálják fel pitában, de gyakran készítenek belőle szendvicseket is, illetve más köret mellé is sokan fogyasztják.

Általános nézet szerint a falafelt először Egyiptomban készítettek, ugyanakkor Izraelben is az egyik nemzeti ételnek tartják, a vallási böjtök miatt.

A Google Doodle a keresőoldalon látható logó speciális változata, célja, hogy megemlékezzenek valamilyen nevezetes vagy csak érdekes eseményről. Hogy mikor változik a keresőoldal logója, az mindig meglepetés, sosem jelentik be előre.

(Kiemelt kép: Google)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top