Aktuális

Hajóbaleset: kiderült, ivott-e a Viking kapitánya

Újabb részleteket árult el a rendőrség a Hableány-nyomozásról.

Nem volt ittas, és nem állt kábítószer hatása alatt a dunai hajóbaleset időpontjában a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője kedden.

Csécsi Soma a mentés, a vizsgálat és a kutatás körülményeit ismertető sajtótájékoztatón közölte: a balesetet követően rögtön mintát vettek a kapitánytól, a vizsgálat negatívnak bizonyult – írja az MTI.

Az Index azt írja, a szóvivő arra még nem tudott válaszolni, hogy a Hableány katasztrófájának idején kinél volt a Viking kormánykereke, egyáltalán állt-e valaki mögötte. Ennek a kérdésnek a tisztázása is a nyomozás feladata.

A BRFK 60 tagú nyomozócsoportot állított fel a baleset körülményeinek tisztázása és a felelősség megállapítása érdekében. Ez igen nagy különítménynek számít a fővárosi rendőrség méretéhez képest.

Eddig 78 tanút és további 230 embert hallgattak meg a balesettel kapcsolatban. Az eljárásba rengeteg szakértőt vontak be, az ügyben eddig 4500-5000 oldalnyi irat keletkezett.

A 28 halálos áldozatból a rendőrség továbbra is három embert keres a Duna több mint 200 kilométeres szakaszán. Jelenleg 14-15 hajó vesz részt a kutatásban – hajónként 2-3 fővel –, de kutyák, drónok, parti őrök, tűzoltók és vidéki rendőrök is segítenek. A keresés addig tart, amíg „reális esély van” az áldozatok megtalálására. Azt, hogy ez meddig tart, nem tudták megmondani.

(Kiemelt kép: MTI/Cseke Csilla)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top