Aktuális

Felfüggesztettet kapott a fejőnő, akinek tévedésből utaltak 81 milliót

A rokkantnyugdíjas fejőnő 81 ezer forintot várt, az ezerszeresét utalták a számlájára. A férjének és a fiának is luxusautót vett.

A Bonyhádi Járási Ügyészség 2019. január 25. napján különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az 58 éves H. Terézia ellen, akinek a korábbi munkáltatója az egyébként neki rendszeresen járó havi 267,81 euró összeg helyett 2016. október 10. napján tévedésből 267 810,5 eurót utalt át a Németországban vezetett bankszámlájára. A vádlott a téves átutalásról szóló értesítés ellenére az összeget felvette és eltulajdonította, ezzel a sértett cégnek – az elkövetéskori árfolyam alapján – 81 413 240 forint kárt okozott.

Az asszonyt másfél hónappal ezelőtti, első tárgyalására az nlc. is elkísérte. 

„Rögtön egy BMW X6-os luxusautót vettem a férjemnek, meg a fiam is kapott egy ugyanolyat. Készpénzzel fizettem, naná. Voltak adósságaim, hiteleim, azokat is mind rendeztem. Még kölcsönt is adtam, 50 ezer eurót egy ismerősömnek, de papírt nem írtunk róla, ő pedig nem akarja visszaadni”mesélte akkor munkatársunknak, mit tett, amikor a várt 81 ezer forint ezerszeresét utalták a számlájára.

sikkasztás büntetőper

H. Terézia a bíróság előtt (Fotó: nlc)

Az ügyben a Szekszárdi Járásbíróság 2019. június 12. napján hozott ítéletet, melyben a vádlottat bűnösnek mondta ki, és őt 1 év fogház fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A Bonyhádi Járási Ügyészség azonban fellebbezést jelentett be az ítélet ellen a vádlott terhére, a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében, mégpedig börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása iránt.

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top