Aktuális

Éppen szelfizhetett a Viking kapitánya, mikor ütköztek a Hableánnyal

Cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak a rendőrök.

A Hableány május végi balesetének ügyében a rendőrség különleges nyomozócsoportot állított fel. A Magyar Nemzet értesülései szerint a baleset éjszakáján a Viking Sigyn utasai észlelték, hogy ütközött a hajó, ők tájékoztatták a kapitányt. Ezután a hajó visszatolatott a helyszínre, majd mégis továbbindult. Ha ez bebizonyosodik, úgy a Viking ukrán kapitánya, Jurij C. cserbenhagyást követett el, mert nem győződött meg kellőképpen arról, vannak-e sérültek.

A kormánylap azt is felveti, hogy a baleset pillanatában a kapitány éppen szelfit készített az egyik utassal. Ez magyarázat lehet arra a fővárosi főügyészségi közlésre, miszerint a kapitány a katasztrófa után mobiltelefonjáról adatokat törölt. A rendőrség nem árult el további részleteket, ahogy Jurij C. ügyvédje sem.

A Viking Sigyn szállodahajó (fotó: MTI/Cseke Csilla)

A balesetnek továbbra is egy gyanúsítottja van, Jurij C. Ha a jelenlegi állás alapján vádemelésig jut az ügy, és a bíróság bizonyítottnak találja a bűnösségét, minimum két, maximum nyolc év szabadságvesztést kaphat. Ám a bírói gyakorlat szerint a közarányos büntetés feletti, öt-hat éves szabadságvesztésre lehet számítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top