Aktuális

Hónapokig kutatott a túlélők után – meghalt 9/11 egyik hőse

Az 53 éves Luis G. Alvarez 2001. szeptember 11-én elsőként érkezett a helyszínre a terrortámadást követően.
luis alvarez terrortámadás amerika nyomozó

Az egykori nyomozó, Luis G. Alvarez néhány hete még a kongresszus előtt kérte az amerikai kormánytól, hogy bővítsék a terrortámadás utáni mentésben résztvevő rendőrök, tűzoltók és mentők egészségügyi juttatását – írja a The New York Times. Az előrehaladott vastagbélrákkal küzdő Alvarez állapota a meghallgatást követően rohamosan romlott, végül június 29-én meghalt.

A The New York Times cikkében emlékeztetett, hogy Alvarezt 2016-ban diagnosztizálták betegségével, amit az orvosok összefüggésbe hoztak azzal, hogy Alvarez 2001-ben három hónapig kutatott áldozatok és túlélők után a leomlott World Trade Center mérgező törmelékei között. Mint írják, a volt nyomozó az elsők között ért a terrortámadás helyszínére, nem csoda, hogy hősiességéért a mentőegységek bajnoka nevet kapta.

Alvarez a kongresszusi meghallgatást követően a Fox Newsnak adta élete utolsó interjúját. Elmondta, szerencsésnek tartja magát, mert a betegsége alatt jó egészségügyi ellátásban részesülhetett, de sokaknak ez nem adatott meg. „Ők nem csak a rákkal harcolnak, de az egészségügyi ellátás okozta anyagi gondokkal is. Nem vagyok különleges, csak azt csinálom, amit a többiek. És most megfizetjük az árát.”

Nyitókép: WBNS-10TV

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top