Aktuális

Tíz perc alatt leéghet a napon, aki ma nem vigyáz

Száraz, napos idő, trópusi meleg és erős UV-B sugárzás lesz ma.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint vasárnap extrém UV-B sugárzás várható az országban, ami azt jelenti, hogy a sugárzás elérheti a 8-as szintet. A közleményből kiderül, ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napont tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Az OMSZ épp ezért arra kér mindenkit, fokozottan védekezzenek a napsugárzás okozta leégés ellen; ha tehetik 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Ami az időjárást illeti, a Kiderül előrejelzése szerint ma derült, száraz és napos idő várható. A hőmérséklet kora délután 30-35 fok között alakul, és estére is csak 20-27 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint vasárnap extrém UV-B sugárzás várható az országban, ami azt jelenti, hogy a sugárzás elérheti a 8-as szintet. A közleményből kiderül, ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Az OMSZ épp ezért arra kér mindenkit, fokozottan védekezzenek a napsugárzás okozta leégés ellen; ha tehetik, 11 és 15 óra között kerüljék a napozást.

Ami az időjárást illeti, a Kiderül előrejelzése szerint ma derült, száraz és napos idő várható. A hőmérséklet kora délután 30-35 fok között alakul, és estére is csak 20-27 fok közé hűl le a levegő.

Nyitókép: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top