Aktuális

Halálos baleset a vizes vb-n, sportolókra omlott egy éjszakai bár

Két dél-koreai meghalt, ők nem vettek részt a világbajnokságon. Magyar női pólósok is voltak a bárban.

Két ember meghalt és több mint 17 megsérült a vizes vb helyszínén, a dél-koreai Kvangdzsuban, miután leszakadt egy éjszakai szórakozóhely belső erkélye szombaton hajnalban. A Coyote Ugly nevű bárban a világbajnokságon részt vevő  sportolók is szórakoztak, többen könnyebben megsérültek – írja a BBC

Bíró Attila, a negyedik helyen zárt magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére elmondta, ők is ott voltak, de szerencsére mindenki jól van.

Rendőrök a Coyote Ugly nevű szórakozóhely előtt a dél-koreai Kvangdzsuban. A klubban két ember meghalt, miután leszakadt egy belső erkély, és a vizes vb-n részt vevő sportolók is megsérültek (Fotó: Justin Heiman/Getty Images)

A mentők két dél-koreai személyt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, de már nem tudták megmenteni őket. A 38 és 27 éves halálos áldozatok nem vettek részt a világbajnokságon. 

A Yonhap dél-koreai hírügynökség a városvezetésre és a tűzoltóságra hivatkozva közölte, hogy kilenc sportoló könnyebben megsérült: négy amerikai, két új-zélandi, egy holland, egy olasz és egy brazil. A brazil állampolgárt leszámítva mindannyian vízilabdázók. Hatan közülük nők. Kar-, illetve lábsérüléseik zúzódásoktól vágott sebekig terjednek.

A klubban hajnali 2 óra 29 perckor omlott le az erkély és a lépcső, amikor nagyjából 370-en voltak az épületben. Köztük több vízilabdacsapat is, ugyanis a szórakozóhely közel van a szállásukhoz.

„Táncoltunk, majd a következő pillanatban 5-6 métert zuhantunk, és mindenki elkezdett kifelé rohanni a klubból”

– mondta a balesetről Matt Small, az új zélandi pólóválogatott kapitánya.

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) közleményben fejezte ki sajnálkozását a történtek miatt, és mielőbbi jobbulást kívánt a baleset sérültjeinek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top