Aktuális

Megint őrizetbe vették a Viking Sigyn ukrán kapitányát

A Kúria szerint törvénysértő volt az óvadék engedélyezése.

Megint őrizetbe vették a Viking Sigyn ukrán kapitányát – értesült az Index. Az információt a 64 éves hajóskapitány ügyvédje is megerősítette, de többet nem árult el, mivel védencével most is a rendőrségen van.

Az őrizetbe vétel néhány órával az után történt, hogy a Kúria kimondta: törvénysértő volt a bíróságok döntése, hogy óvadékot engedélyeztek a 28 halálos áldozatot követelő dunai hajóbaleset miatt meggyanúsított hajóskapitány ügyében.

Az alsóbb fokú bíróságok korábban úgy döntöttek, hogy a gyanúsított hajóskapitány 15 millió forintos óvadék ellenében Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és hetente kétszer köteles jelentkezni a nyomozóhatóságon, írja az MTI.

Ezután kérte a legfőbb ügyész a Kúriát, hogy mondja ki: törvénysértő a bíróságok kényszerintézkedéssel kapcsolatos döntése. A Kúria indoklása szerint nem lehetett volna bűnügyi felügyeletet elrendelni, így pedig óvadékot sem állapíthattak volna meg.

A Hableány tragédiája után a Viking Sigyn kapitánya ellen vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt indult büntetőeljárás.

(Kiemelt kép: MTI/Cseke Csilla)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top