Aktuális

Egymillió forintért akarta eladni a csecsemőjét egy 20 éves nő

A rendőrség gyerekkereskedelem miatt vette őrizetbe a fiatal anyát és a reménybeli vásárlót.

Tizenötezer lejért (kb. 1,05 millió forint) akarta eladni két hónapos csecsemőjét egy Szilágy megyei nő – írja a Maszol.ro. A román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) kiskorúakkal való kereskedelem, hamis nyilatkozattétel és közokirat-hamisításra való felbujtás miatt vette őrizetbe a fiatal anyát és a reménybeli vásárlót.

Fotó: Unsplash

A DIICOT tájékoztatása szerint a 20 éves nő júliusban szülte meg a kicsit a bánffyhunyadi kórházban. Nem sokkal a gyerek születése után egy 54 éves Kolozs megyei férfi kereste meg azzal az ajánlattal, hogy 15 ezer lejért megveszi tőle a csecsemőt.

A férfi azt ígérte, hogy a születési bizonyítványkiállításakor ezer eurót ad az asszonynak, a fennmaradó összeget pedig a gyerek egyéves korának betöltésekor adja meg. A nő elfogadta az ajánlatot, sőt abba is belement, hogy a törvényesség látszatának kedvéért az anyakönyvezésnél a férfit jelöljék meg biológiai apaként. Miután a bánffyhunyadi anyakönyvi hivatalban külön-külön nyilatkozatot tettek ennek igazolására, a férfi 2100 lejt (kb. 150 ezer forint) fizetett az asszonynak.

A DIICOT csütörtökön csapott le a gyanúsítottakra. Az ügyészek a letartóztatásukat kérték a Szilágy megyei törvényszéktől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top