Aktuális

Már Kanadában pusztít a Dorian hurrikán

Közben a bahamai szigetekről több ezer ember menekül.

Heves esővel és erős széllel elérte Kanada atlanti partját szombat este a Dorian hurrikán. Több százezer ember otthonában megszűnt az áramszolgáltatás Új-Skócia tartományban. A vihar pusztításának egyelőre egyetlen áldozata sincs Kanadában. Új-Skócia előtt Észak-Karolinában pusztított a hurrikán, annak is elsősorban a part mentén fekvő, festői kis szigetvilágában, amelyet Outer Banksnek neveznek. Ocracoke szigetét az esőzés és az óceán hullámai csaknem teljesen elöntötték, a vihar elszigetelte a külvilágtól a szigetet és az ott élőket.

Szombaton azonban már elkezdett visszahúzódni a víz. A turisták körében vadregényes partja miatt közkedvelt Ocracoke szép időben is csak hajóval vagy légi járművön érhető el.

Közben a Dorian által leginkább sújtott bahamai szigetekről több ezer ember menekült el szombaton a fővárosba, Nassauba, mert lakhelyükön egyre elviselhetetlenebbek a körülmények, pedig a vihar már több napja elvonult, és érkeznek hajón a segélyszállítmányok.

A halálos áldozatok száma 43, de sokkal több is lehet, mert százakat – vagy akár ezreket – tartanak nyilván eltűntként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top