Aktuális

Donald Trump ezúttal egy ismert zenészbe szállt bele

Az USA elnöke négy magyarországnyi ember előtt gyalázkodott, a reakció is erős lett.

Azt már tudjuk, hogy Donald Trump nem feltétlenül a kifinomult eleganciájáról híres, ennek alátámasztásához nem kell mást tenni, mint ellátogatni a Twitter-oldalára, ahol közvetlenül az elnöki ujjakkal begépelt okfejtéseket lehet olvasgatni, azok teljes pompájában.

Trump előszeretettel savazza politikai és üzleti ellenfeleit – a legtöbb esetben valamilyen negatív jelzőt is odabiggyeszt azok neve elé, akiket nem szeret –, magyarul azokat, akik nem értenek vele egyet, esetleg még kritikát is merészelnek megfogalmazni vele szemben.

John Legend és felesége, a modell Chrissy Teigen ez utóbbi csoportba tartoznak. Sőt, Teigen már 2011-ben is előszeretettel kritizálta Trumpot, aki akkor még a Fehér Ház közelében sem volt. Igaz, 2012-ben már próbálkozott a jelöltséggel, de akkor még hamar kihullott a jelentkezők közül.

Chrissy Teigen és John Legend nem tankönyvi Trump-szavazók (Fotó: Getty Images)

A modell 8 évvel ezelőtt például azt írta követőinek, hogy egy Starbucksban kávézgatva jött rá, hogy egy Trump által birtokolt épületben van: „Tudtam, hogy valami bűzlik a rasszizmustól.”

Két évvel ezelőtt pedig annyira felbőszítette az akkor már az Egyesült Államok 45. elnöki posztját betöltő Trumpot, hogy az USA elnöke blokkolta is Teigent, miután annyit írt neki: „lol, téged senki sem szeret”. A neki nem tetsző követők blokkolásáról egyébként nemrég bíróság mondta ki, hogy Trump nem tehet ilyet.

Vihar 140 karakterben

A következő fejezet most vasárnap kezdődött, amikor az MSNBC csatornán az amerikai büntetőjogi reformról Van Jones műsorvezető beszélgetett vendégeivel, többek között az aktivistaként is tevékenykedő John Legenddel. A történethez tartozik, hogy Trump még tavaly decemberben írta alá a First Step Act nevű törvényt, amely több ezer szövetségi börtönben ülő elítélt életét könnyítheti meg, sőt sokan szabadulhatnak is a törvény értelmében. Fontos első lépés ez egy az amerikai társadalmat régóta megosztó kérdésben, és bár Trumptól nem lehet elvitatni, hogy ez az ő nevéhez fűződik, rengetegen dolgoztak a törvény megszületésén a republikánus és a demokrata oldalon is, sőt olyan hírességek is felszólaltak a reform érdekében, mint például Kim Kardashian.
Ezek után minimum röhejes, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a vasárnap esti műsor láttán felháborodott, hogy más emberek is merészeltek részt venni a folyamatban.

ÉN IKTATTAM TÖRVÉNYBE, senki más, és a republikánusok is sokat tettek az ügy érdekében. De most, hogy a törvény életbe lépett, olyan emberek keresik érte az elismerést, akiknek semmi közük nem volt hozzá

– írta a világ leghatalmasabb embere.

Ezek után pedig odavágott Legendnek és Teigennek is, igaz, csupán előbbi volt Jones műsorának vendége.

„Olyan emberek, mint az unalmas zenész John Legend és a mocskos szájú felesége, most arról beszélnek, hogy mennyire nagyszerű ez – persze őket nem láttam sehol, amikor támogatás kellett a törvény megszavazásához” – írta Trump.

Teigennek sem kellett több, aki az alábbi tweettel válaszolt. Ezt inkább nem fordítanánk le, nagyjából érthető, hogy a modell milyen jelzőkkel illette az amerikai elnököt.

Férje ennél visszafogottabb stílusban, de hasonlóan maró éllel reagált, amikor azt írta: „Képzeljétek el, milyen lehet, amikor te vagy egy ország elnöke, és azzal töltöd a vasárnap estédet, hogy gyűlölettől fűtve nézed az MSNBC-t, remélve, hogy valaki – BÁRKI – megdicsér.”

Nem meglepő módon az esetet követően azonnal elkezdtek pörögni a #TeamChrissy, illetve a #PresidentPussyAssBitch hashtagek a Twitteren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top