Szabadidő

Donald Trump stílusában megírt gyászbeszédeken röhög a fél internet

Az amerikai elnök sajátos szóhasználatát temetési beszédbe foglalta egyik tanácsadójának férje, azóta a jelenség önálló életre kelt.

Akit kicsit is érdekel az amerikai politika, bizonyára találkozott már Kellyanne Conway elnöki főtanácsadó nevével. Ha elsőre nem ismerős, talán arról beugrik, hogy ő volt az, aki Trump elnöksége elején feltalálta az „alternatív tények” fogalmát. Férje, George Conway ügyvédként dolgozik, az utóbbi időben azonban rendre azzal kerül be a hírekbe, hogy páros lábbal száll bele felesége főnökébe. Maradjunk annyiban, hogy erősek lehetnek a vasárnapi családi ebédnél elhangzó beszélgetések a Conway háztartásban.

Kellyanne Conway elnöki főtanácsadó és Donald Trump amerikai elnök (Fotó: Getty Images)

Mit mondana egy temetésen Donald Trump?

George Conway tegnap közzétett tweetjében arra emlékeztette a követőit, hogy az USA 45. elnöke apja, Fred Trump 1999-ben bekövetkezett halálát követően a temetésen elmondott beszédében – szokásának megfelelően – inkább saját maga fényezésére, semmint az elhunyt emlékének felidézésére koncentrált.

„Mindig úgy fogok emlékezni az elhunytra, mint olyasvalakire, aki értékelte azokat a fantasztikus dolgokat, amiket megtettem érte” – idézte Trumpot Conway, hozzátéve, hogy a beszédben az USA leendő elnöke úgy fogalmazott, milliárdos ingatlanmogul apjának a legnagyobb „alkotása” ő maga, vagyis Donald Trump volt.

Tim O’Brien, aki a Trump Nation című életrajzi könyvet írta, rögtön lecsapott a kínálkozó lehetőségre, hogy a meghökkentő gyászbeszéd stílusát gúnyolva egy saját mondattal folytassa, amit George Conway elkezdett a #TrumpEulogies hashtag alatt.

„Azért gyűltünk ma itt össze, hogy lerójuk a tiszteletünket előttem, mert te halott vagy, én pedig nem” – írta O’Brien, ha pedig mindehhez még Donald Trump jellegzetes hanglejtését is hozzáképzeljük, még az sem kizárt, hogy ez a mondat egyszer akár a valóságban is elhangozhat, ismerve az amerikai elnök finoman szólva sem csekély méretű egóját.

„Meghaltál? SZOMORÚ. Jobban szeretem az olyan embereket, akik nem haltak meg” – írta egy @raybay999 nevű felhasználó, utalva Trump kommentjére, amikor a háborús hősként tisztelt egykori republikánus szenátorról, John McCainről kérdezték.

„Virágok helyett Melania és jómagam egy kisebb adománnyal járultunk hozzá a Trump Alapítvány munkájához” – írta a kifejezetten az elnök kifigurázására létrehozott Dumb Precedent Twitter-oldal üzemeltetője.

„A halott emberek szeretik Trumpot. Állandóan hívnak és elmondják, hogy Trump milyen fantasztikus dolgokat tett értük a túlvilágon. Senki sem szereti jobban a halott embereket, mint én” – írta egy K.B. nevű twitterező, utalva az elnök szokására, aki gyakran hivatkozik meg nem nevezett emberekre, akik minden mozzanatáról csak szuperlatívuszokban tudnak beszélni, valamint arra, hogy előszeretettel beszél magáról egyes szám harmadik személyben. 

„Nagyon őszinte ember volt, mindig elmondta nekem, hogy mennyire nagyszerű vagyok, és megköszönte, hogy… nos, hogy az vagyok, aki. Szeretett velem kezet rázni, nagyon szép kezeim vannak. Hiányozni fognak az elismerő szavai. Hol van a felesége? Meg kell vigasztalnom, meg kell ragadnom a p…… – írta a Little Ocean nevű felhasználó, ehhez talán nem szükséges különösebb magyarázat.

„Ne aggódj papa, a szexi unokád jó kezekben van (hatalmas kezekben, nagyobb kezekben, mint Marco Rubio kezei együttesen” – írta valaki egy már kifejezetten erre a célra létrehozott, TrumpObits nevű oldalon, utalva Donald Trump korábbi megjegyzésére, amely szerint, ha Ivanka Trump nem a lánya lenne, valószínűleg randizna vele.

Érdemes körülnézni a Twitter háza táján, a #TrumpEulogies és a #TrumpObits hashtagek alatt ugyanis szinte perceként jelennek meg újabb és újabb ötletek, hogy mit mondana Donald Trump egy elképzelt temetési beszédben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top