nlc.hu
Szabadidő

A Twitteren emeltek virtuális oltárt Donald Trump legnagyobb baklövéseinek

Virtuális emlékművet állítottak Donald Trump legnagyobb marhaságainak

A 45. amerikai elnök négy éves pályafutása során nem volt hiány meghökkentő pillanatokból.

Ezen a héten szerdán fejezte be amerikai elnöki pályafutását Donald Trump. Egy négy éves terminusra futotta, ezalatt azonban több botrányt és megdöbbentő pillanatot halmozott fel, mint az elmúlt 4-5 elnök együttvéve. Az amerikai törvények értelmében így ugyan még elvileg lehetősége lenne rá, hogy egy újabb négy éves időszakra visszatérjen, erre azonban a folyamatban lévő második impeachment eljárása miatt aligha lesz esélye. 

A politológusok, elemzők és tévés szakértők hosszasan sorolták, hogy milyen örökséget hagy hátra a 46. elnök Joe Bidennek, arra azonban már kevesebb szót vesztegettek, hogy a világnak hányszor szaladt fel a kollektív szemöldöke Trump furcsaságaitól. Emlékezetes, hogy a republikánus színekben politizáló exelnök például védőszemüveg nélkül nézett bele a 2017-es napfogyatkozásba, hogy csak egy példát említsünk. 

Ehhez hasonló pillanatokat gyűjtött össze Twitter-oldalán egy Jules Suzdaltsev nevű felhasználó, érdemes végigpörgetni a virtuális gyűjteményt Trump elmúlt négy évének csúcs-, és mélypontjaiért. Egy pár gyöngyszemet mi is kiemeltünk, kezdjük mindjárt ezzel, hiszen némi magyar érintettséget is fel lehet fedezni a 2017-ben készült képsorokon, amikor egy NATO-csúcs során Donald Trump nemes egyszerűséggel arrébblökte Montenegro miniszterelnökét.

Valószínűleg arra az esetre is sokan emlékeznek, amikor Donald Trump úgy sétált fel az Air Force One elnöki különgép lépcsőjén, hogy közben a cipőjére ragadt vécépapírcsíkot húzott magával. A meglehetősen népszerűtlen elnöknek pedig senki sem szólt, hogy ne égesse magát ország-világ előtt.

Nagy karriert futott be az a fotó is, amelyen az idén 74. életévét betöltő Trump úgy pózol egy kamionban, mint egy kisgyerek, aki megkaparintotta kedvenc járművét a körhintán.

Sokan megdöbbenve nézték azt is, ahogy az amerikai hadsereg főparancsnokaként Trump szalutált egy észak-koreai tábornoknak, a diktátor Kim Dzsongunnal való találkozása során.

Végezetül pedig álljon itt egy fotó, amely szépen összefoglalja Trump és az USA viszonyát, igaz, a zászló tiltakozása nem hallatszik a képen.

További cikkeink az USA témakörében:

  • Greta Thunberg búcsúzóul még odaszúrt egyet Donald Trumpnak 
  • Joe Biden azonnal eltávolította Donald Trump egyik kedvenc tárgyát az ovális irodából
  • Melania Trump 70 éves hagyományt tör meg egy barátságtalan gesztussal
Összegyűjtötték Donald Trump legnagyobb elnöki hülyeségeit

Donald Trumpnak szokásáv vált az amerikai zászlót ölelgetni, a tévénézők őszinte döbbenetére (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top