nlc.hu
Aktuális

Donald Trump káoszára utal a Time új címlapja

A Time beszédes címlappal utal a felfordulásra, amit maga mögött hagyott Donald Trump

Joe Biden nem fog unatkozni.
Fehér Ház

Papírhalmok, káosz, óriási felfordulás. A Time címlapján így ábrázolják az Ovális szobát, amit Donald Trump (nagy nehezen) maga mögött hagyott. Arra a tömérdek munkára, „takarításra” utalva, ami a helyébe lépő Joe Biden-re vár.

A Day One címet viselő borító azt sugallja, hogy Biden minden bizonnyal azzal fogja tölteni elnökségének első időszakát, hogy rendet tegyen a Trump által hátrahagyott felfordulásban.

Egyéb szimbólumokat is találunk a képen, ami Donald Trump jellemzőire, szokásaira és döntéseire utalnak:

  • egy eldobott Make America Great Again-feliratú sapka, kiborított kóla,
  • sültkrumpli,
  • egy szétgraffitizett íróasztal,
  • és egy megafon is látható.

Utóbbi tárgy valószínűleg a Capitoliumban történő zavargásokra utal, amely során Donald Trump amerikai elnök több száz híve erőszakkal behatolt a törvényhozás épületébe, és végül a Nemzeti Gárda segítségével több óra alatt sikerült őket eltávolítani az épületből.

Az amerikai törvényhozás épületénél kialakult zavargásokban öt ember vesztette az életét, köztük egy rendőr is.

Azóta Joe Biden, azaz teljes nevén Joseph Robinette Biden Jr. letette hivatali esküjét, ezzel ő lett az Egyesült Államok 46. elnöke.

A ceremóniára Washingtonban, a Capitolium előtt került sor, ahová két héttel ezelőtt törtek be a Donald Trump és más republikánus politikusok által feltüzelt tüntetők.

(HVG)

Fotó: Pexels

Ezeket tudtad a Fehér Házról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top