nlc.hu
Otthon

Donald Trump elhagyja a Fehér Házat

Nem megy zökkenőmentesen Trump kiköltözése a Fehér Házból

Helyi idő szerint ma déltől Trump már nem jogosult a Fehér Házban lakni.

Az új elnök beiktatásakor nemcsak az elnöki feladatok, de a Fehér Ház is öröklődik. Ezért holnaptól Donald Trumpnak új helyet kell találnia az ötvenezer dolláros, szobaméretű golfszimulátora, a 60 colos, étkezésekkor használt tévéje és a Brioni öltönygyűjteménye számára. Szerdán 12:01-től már nem jogosult a Fehér Házban lakni, az ő és családja ingóságait elindítják Palm Beach-i otthonuk felé – írta meg a Forbes.

Ma költözik ki Donald Trump a Fehér Házból

A Fehér Ház nyugati szárnya Donald Trump amerikai elnök utolsó teljes munkanapján, Washingtonban, 2021. január 19-én (Fotó: MANDEL NGAN / AFP)

Ezzel egy időben érkeznek az új elnök, Joseph R. Biden és felesége Jill Biden csomagjai, de ők már egy mélytisztításon átesett, újrabútorozott rezidenciába költöznek be a beiktatás után, amikorra már a hűtőt is feltöltik kedvenc ételeikkel. Miután Biden letette az esküt, beköltözhetnek a Fehér Ház lakóépületének második emeletére, amit előzetesen már otthonosabbá tett nekik a személyzet.

A folyamat, amelyet egy kilencvenfős személyzet vezényel le, idén nehezebb volt, mint eddig, hiszen Trumpék nem hívták meg Bidenéket a hagyományos kávézásra, amely során megtervezhették volna, milyen berendezést szeretnének a tizenhat szobás, hat fürdőszobás új otthonukba. 

Az új lakók ilyenkor találkoznak a személyzettel, a szakáccsal, megismerkednek és csevegnek egy kicsit – írja a lap a The NY Times nyomán.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top