Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

800 embert rúgnak ki az Electrolux jászberényi gyárából

Átalakítják a magyarországi termelést, kiszervezik a porszívógyártást.

Kiszervezi a porszívógyártást és a szabadonálló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből az Electrolux, ezért 800 ember veszíti majd el a munkáját – írja az MTI a vállalat közleménye nyomán. Az átszervezésre és a termelésáthelyezésre 2020-tól kerül sor, a döntést a cég a versenyképesség fokozásával indokolta. 

A dolgozókat már tájékoztatták az elbocsátásról, és egyeztetnek a szakszervezetekkel. Emellett az Electrolux felveszi a kapcsolatot a helyi munkaügyi hivatallal, hogy az érintett dolgozók munkaerőpiaci elhelyezkedésére tervet dolgozzon ki.

Összeszerelés az Electrolux Lehel Kft. jászberényi porszívógépgyárában 2017. május 22-én (Fotó: Bugány János)

Az átszervezés része az is, hogy csaknem 100 millió eurós befektetést terveznek a nyíregyházi hűtőgépgyárban 2020 és 2023 között. Ez a legnagyobb volumenű Electrolux-beruházás Magyarországon, mióta a cég 1991-ben megkezdte működését az országban.

A jövőben a vállalat hűtőgépgyártó üzemei a felső kategóriás szabadonálló hűtő-, fagyasztó- és alulfagyasztós kombi hűtőgépek, valamint a beépíthető termékek gyártására fókuszálnak, melyekre növekvő kereslet van az európai piacon.

Az Mfor.hu azt írja, az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. 2018-ban átlagban 2807 főt foglalkoztatott, ebből 2385 volt fizikai, 422 szellemi. A fizikai állományból mintegy 1450-re tehető a saját foglalkoztatott, a többi bérelt – alapvetően Ukrajnából – munkaerő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top