Aktuális

Talaj menti fagyokkal támad jövő héten a hidegfront

Miközben vasárnap és hétfőn még 20-26 fok lehet, a keddi hidegfront után jó, ha a 20 fokot eléri majd a csúcshőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn nyugat felől enyhébb, óceáni eredetű levegő áramlik majd felénk – írja előrejelzésében az Időkép, amiből kiderül az is, hogy a térségünkhöz közeledő hidegfront miatt helyenként már hétfőn megnövekedhet a felhőzet. A legmagasabb hőmérséklet ezen a két napon 25 és 29 fok között alakulhat.

Kedden aztán egy markáns hidegfront éri el hazánkat: a fronthoz kevés csapadék is társulhat, amely leginkább záporok, néhol zivatarok formájában hullhat le napközben. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkülhet, helyenként viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet kedden 18 és 26 fok között alakul majd.

A folytatásban az ország nagy részén napközben is 20 fok alatt alakul majd a hőmérséklet, a hajnali órákban pedig akár talaj menti fagyok is előfordulhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top