Aktuális

Időjárás: újabb hidegfront, de hamarosan jön egy kis javulás

Vasárnap délután újabb hidegfront éri el hazánkat nyugat felől. A késő esti óráktól ismét egyre több helyen elered az eső.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint vasárnap újabb esőzésre kell számítani, de a fordulópont közelebb van, mint gondolnánk.

Hétfő

Hajnalra a nyugati és a középső országrészben már erősen megnövekszik a felhőzet, miközben keleten helyenként köd, illetve felhőzet alakul ki, másutt fátyolfelhős lesz az ég.
Délelőtt keleten is megnövekszik, majd a déli órák környékén előbb a Dunántúlon, később másutt is jelentősen csökken a felhőzet.
Reggelig a Dunántúlon várható több helyen eső, zápor, később északkelet, kelet felé helyeződik át a csapadékzóna, a Tiszántúlon nem fog mindenütt esni.

Késő estére északkeleten is eláll az eső.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az északkeleti, keleti megyékben néhol 17, 19 fok is lehet.

Kedd

Éjszaka nagyobb területen köd és felhőzetképződése várható. A felhőzet északkeleten akár tartósan is megmaradhat, másutt többnyire fátyolfelhős idő várható.
A Nyugat-Dunántúlon vastagabb lehet a felhőzet, nagyobb eséllyel itt alakulhat ki kisebb eső, zápor.
A tartósan borult tájakon szitálás sem kizárt.
A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között várható.

Szerda

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, záporeső.
A keleti, délkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között valószínű.

(Nyitó kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top