Aktuális

Hétvégén nem csak a koronavírus megfékezése miatt érdemes otthonmaradni

Mindenütt otthonmaradásra buzdítanak a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Most hétvégén nem csak ezért érdemes a lakásban maradni.

Hétvégén jobban jár mindenki, ha otthon marad, és nemcsak a koronavírus miatt, hanem mert betör a hidegfront az országba. Az Országos Meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a szombati napon a jelenleginél több fokkal hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, amely hatására jócskán befékez a tavasz, már ami a hőmérsékletet illeti. Szinte mindenhol egy bő 10-12 fokos hőmérséklet visszaesésre lehet számítani.

Nem baj, ha hétvégén inkább otthon marad a család (Fotó: Catherine Falls Commercial / Getty Images)

Nem baj, ha hétvégén inkább otthon marad a család (Fotó: Catherine Falls Commercial / Getty Images)

Esni pénteken kezd, kezdetben eső, zápor várható, majd szombaton késő délután – a hideg légtömeg beáramlásával – halmazállapot-váltás történik, bár ehhez hozzá kell tenni, hogy egyben szűnik is a csapadék. Észak felől támad a hideg levegő, így nagyobb eséllyel ott, a hegyekben lehet hó és havas eső.

A szél egyre nagyobb területen észak–északkeletire fordul, megerősödik és viharossá fokozódik. A rossz időjárás pont a csillagászati tavasz kezdetére időzít, és valószínűleg néhány napig kitart.

Még több aktuális hír:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top