Aktuális

Baleset történt az iskolásoknak tartott katasztrófavédelmi bemutatón Vácon

Felborult egy tűzoltóautó, több tűzoltó megsérült.

Valódi baleset történt egy iskolásoknak rendezett katasztrófavédelmi bemutatón Vácon kedd délelőtt a Duna-parton, a József Attila sétánynál lévő parkolóban.

A megrendezett szimulációs helyzet szerint egy égő autót jöttek volna eloltani a tűzoltók, a fecskendős tűzoltóautó azonban váratlanul az oldalára borult – számolt be az ESTV.

A Lánglovagok videóján az látszik, hogy a tűzoltóautó túl nagy sebességgel kanyarodik a szimulált tűz mellett, pár pillanatra két kerékre áll, majd amikor úgy tűnik, sikerül visszanyerni az irányítást a jármű fölött, a lendülettől a másik oldalára borul.

A balesetben három tűzoltó sérült meg, a több száz váci diáknak, akik végignézték az esetet, nem történt baja.

A videón azonban látszik, hogy volt olyan tűzoltó, aki pár méterre állt az autótól, így komolyabb baj is történhetett volna.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyelőre csak annyit közölt az MTI-vel, hogy az oldalára borult tűzoltóautóban utazó sérülteket kórházba vitték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top