Aktuális

Tűzoltóautóval jár kocsmába László

Hátha akkor kap riasztást. Alkoholt szerencsére egyáltalán nem iszik.

Számtalan tűz eloltásában segített a hivatásos tűzoltóknak a balástyai Katasztrófavédelem Kutató-Mentőcsoport. Vezetőjük, Szemerédi László nyugdíjas éveiben találta ki, hogy felcsap tűzoltónak.

Először vett egy vízszállító autót a katasztrófavédelemtől, és teljesen felújították. Öt éve pedig már vonulnak is a megyében, és ha kell, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak segítenek – írja a Délmagyar.

László azonban nem csak a tüzeknél tud segíteni. Sokszor hívják elöntött pincékhez, és mivel aggregátorai is vannak, az is számíthat rá, aki áram nélkül marad.

Sokszor előfordul, hogy az éjszaka közepén csörög a telefonja, hogy indulni kell. Ilyenkor pár perc alatt összekészül, és már megy is. A legenda szerint László még temetésre is tűzoltóautóval megy, hátha épp akkor jön a riasztás.

Sőt, állítólag kocsmába is tűzoltóautóval jár. László tagadja ugyan, hogy ez rendszeres lenne, de arra volt már példa, hogy beugrott egy kávéra. Amúgy meg nyugodtan mehet kocsmába tűzoltóautóval, mert egyáltalán nem iszik alkoholt. Neki az a legfontosabb, hogy állandóan hívható legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top