Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Most már biztos: 9 aluljárót zárat le a kormány a hajléktalanok elől

Gulyás Gergely „méltó körülmények biztosítására” hivatkozik.

A méltó életkörülmények biztosítása érdekében kilenc aluljáró lezárása fog megtörténni” – idézi a 444.hu a kormány bejelentését a legújabb hajléktalanokat érintő intézkedéséről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, ezzel egyidejűleg 2,1 milliárd forint többletet juttat a kormány arra, hogy 85 fővárosi nappali melegedő hosszabb nyitvatartással működjön, és hogy 135 új férőhelyet alakítsanak ki. 

3-as metró, felújítás, átadás

Kép forrása: MTI/Mohai Balázs

Kilenc olyan aluljárót, ahol az átjárás biztosított, zebrán át lehet kelni, le fogunk zárni, és ezzel az ottani élethelyzet kialakulását korlátozni fogjuk” – közölte a miniszter. Nem sorolta fel, hogy melyik kilenc fővárosi aluljáróról van szó.

 

Ahogy arról már mi is írtunk, korábban a fővárosi vezetés is tervezte az aluljárók éjszakai lezárását. Budapest legnagyobb közlekedési csomópontjaiban elektromosan működtetett rácsokkal zárnák le az aluljárókat, ezzel akadályozva meg, hogy hajléktalanok a tilalom ellenére az aluljárókban éjszakázzanak.

Az intézkedés ugyanakkor a gyalogosokat is érintené, akik a hajnali nyitásig a nagy kereszteződésekben csak a felszínen tudnának átkelni, illetve az autós közlekedésben is várhatók változások ez egyes helyszíneken szükséges új lámpák vagy más forgalomtechnikai megoldások miatt.

A hvg.hu cikke szerint először abban a kilenc kiemelt csomópontban szerelnék fel az elektromos rácsokat, ahol a rendszer felállítása nem igényel a felszínen átépítést vagy különösebb változtatást a közlekedésben. A tervezet szerint a lezárás első szakasza 96 millió forintból finanszírozható, és a következő helyszíneket érintené:

  • Deák tér aluljáró
  • Corvin negyed aluljáró
  • Kálvin téri aluljáró
  • Újbuda-központ aluljáró
  • Móricz Zsigmond téri aluljáró
  • Ecseri úti aluljáró
  • Váci út–Csanády u. aluljáró
  • Boráros tér 1.
  • Lehel tér déli aluljáró

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top