Aktuális

4 és fél évet kapott az ultrafutó Makai Viktória támadója

Az ítélet ellen az ügyész és védője is fellebbezett.
bíróság ítélet

4 és fél év fogházra ítélték azt a férfit, aki a Jászberényi úton megtámadta az ultrafutó Makai Viktóriát 2018 októberében. A férfi súlyosan megverte a nőt, majd megpróbálta megerőszakolni – írja az Index.

Az ítélet indoklása szerint nem az volt a kérdés, hogy ki követte el a cselekményt, hiszen a vádlott is beismerte tettét és a sértett is felismerte támadóját. A bíró arról beszélt, hogy az ügy kapcsán alkoholos befolyásoltságára hivatkozó H. István önhibájából lett ittas, ő döntött úgy, hogy iszik, így ez nem mentesíti, mert ez hozzájárult a bűncselekmény elkövetéséhez.

A vádlott H. Istvánt szexuális erőszak bűntettében és testi sértés bűntettében találta bűnösnek a bíróság. Az áldozat nem volt ott az ítélethirdetésen, a vádlott pedig végig zokogott.

„Nagyon sajnálom, ami történt. Ennek nem szabadott volna megtörténnie, nem tudom meg nem történtté tenni. Szeretnék felébredni ebből a rémálomból” – mondta H. István az utolsó szó jogán.

Az ítélet ellen az ügyész és védője is fellebbezett. Az ügyész súlyosítást, a védő pedig enyhítést kért, így az ítélet nem jogerős.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top