Aktuális

Keresztülhajtott a Hableány utasain a Viking Sigyn testvérhajója

A Viking Idun kapitánya tudta, hogy emberek vannak a vízben, mégsem állt meg segíteni.

A Viking Sigyn testvérhejója, a Viking Idun keresztülhajtott a Hableány vízbe esett utasain – derül ki a dunai hajóbalesettel kapcsolatos legfrissebb szakvéleményekből.

Amikor a Viking Sigyn maga alá gyűrte a Hableányt, testvérhajója még nagyjából 600 méterrel mögötte haladt, majd 300 méterrel később elhangzott a vészjelzés is, miszerint emberek vannak a vízben a Margit-szigetnél. A kapitánynak ezt hallania kellett, ráadásul azt is látta, hogy a Viking Sigyn megáll, ő maga azonban csupán lassított és 1,5 kilométeres sebességgel, megállás nélkül áthajózott a Margit híd alatt, ahelyett, hogy megkezdte volna a fuldoklók mentését.

A Viking Sigyn szállodahajó a Duna Margit híd és Árpád híd közötti szakaszán 2019. május 30-án hajnalban (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

A katasztrófa egyik túlélője, An Heecheul úgy emlékezett vissza, hogy miközben egy másik utassal összekapaszkodva az életükért küzdöttek a Dunában, majdnem elütötte őket egy hasonlóan nagy hajó, mint a Viking Sigyn. 

Könnyen lehet, hogy a Viking Idun hajócsavarjai ölték meg azt a 40 éves koreai nőt is, akinek holtteste a mai napig sem került elő.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top