Aktuális

Ismét vidéki iskola került a középiskolai rangsor élére

A veszprémi Lovassy László Gimnázium már másodszor került az első helyre.
diák iskola tábla jelentkezés tanulás

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első a legjobbiskola.hu portál magyar középiskolákat értékelő rangsorában.

Nem sokkal maradt le a második helyre került, budapesti Eötvös József Gimnázium hat osztályos képzése. A harmadik helyezett, a szintén a fővárosban található Szent István Gimnázium hat osztályos képzése pedig óriásit – egészen pontosan 12 helyet – lépett előre tavalyi eredményéhez képest.

A tavalyi listához képest többen is hátrébb szorultak: a 2018-ban még az összesített rangsor 2. helyén büszkélkedő Deák Téri Evangélikus Gimnázium 8 évfolyamos képzése 8 helyezéssel, ugyanezen iskola 4 évfolyamos képzése 12 helyezéssel lépett vissza. A komoly hírnévnek örvendő budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 6 évfolyamos képzése 10 hellyel, 4 évfolyamos képzése pedig 9 hellyel került lejjebb a rangsorban.

A listán egyébként összesen 984 intézmény 1645 képzési formája szerepel, és még a századik helyezett középiskola is magasan az országos átlag felett teljesít.

A szakközépiskolák listájának első helyén a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája, a második helyen a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, míg a harmadik helyen a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzett.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top