Aktuális

Ebben a városban lesz először ingyenes a tömegközlekedés Magyarországon

A polgármester szerint a jegyekből eddig sem volt sok bevétel, a buszok viszont nagyon kihasználatlanok.

A vasárnap újraválasztott hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter már a választás éjszakáján arról beszélt, hogy ingyenessé teszi a helyi tömegközlekedést.

Márki-Zay Péter most azt mondta a G7-nek, hogy a Volánbusz által üzemeltetett rendszer évi költsége 110 millió forint. A jegyeladásokból viszont ennek kevesebb mint a tizede, 10 millió forint folyik be.

A polgármester úgy gondolja, ennek az összegnek a kiesése nem lenne nagy kockázat. Sokan most azért nem ülnek buszra a városban, mert sokallják a 170 forintos vonaljegyet, illetve a 4700 forintba kerülő havibérletet.

Közben a buszok üresen állnak, a hétköznap reggeleket, valamint az iskola és munka utáni időszakot kivéve teljesen kihasználatlanok. Hétvégén egy-két ember utazik a járatokon.

Hódmezővásárhelyen 43 ezren élnek, a területe azonban óriási, ebből a szempontból a második legnagyobb város Budapest után. Kilenc buszjárat működik, a jövőben ezeken utazhatnak ingyen a helyiek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top