Aktuális

Elítélték a 14 éves diákot, aki boxerrel verte az iskolatársát

Gyorsított eljárásban döntött a bíróság a fiú sorsáról.

Mi is megírtuk, hogy boxerrel vert meg egy 11 éves kisfiút egy nyolcadikos társa egy 11. kerületi játszótéren október elején. A fiatalkorúak ügyésze gyorsított eljárásban bíróság elé állította az idősebb fiút, akit most első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek – közölte az ügyészség.

A vád szerint a 14 éves fiú október 2-án egy játszótéren sérelmezte, hogy a 11 éves sértett megjegyzést tett a fiatalkorú társaságában lévő lányra. Emiatt meglökte, majd a nála lévő boxerrel testszerte bántalmazta a fiatalabb fiút, aki könnyű sérüléseket szenvedett ugyan, azonban a verés módja alkalmas volt súlyos sérülés okozására is.

A bíróság bűnösnek mondta ki a fiút, és – halmazati büntetésként – 6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, illetve kötelezte csoportos értékkorrekciós foglalkozáson való részvételre. A fiatalkorút a törvény kötelező rendelkezése alapján pártfogó felügyelő segíti a próbaidő alatt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.

(Kiemelt kép:iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top