Aktuális

Majdnem egy hétig tartó banki leállás jön!

Nem fog működni az online bank, a mobilos applikáció, de utalásokat sem lehet kezdeményezni, sem fogadni.

A szünet a takarékok ügyfeleit érinti, akik holnaptól november 6-ig csupán annyi pénzt vehetnek fel, amennyi a számlájukon található – írja az azenpenzem.hu. Ez idő alatt nem lesz elérhető a takarékok netbankos felülete, sem a mobilapplikációja, de szünetelni fog az utalások kezdeményezése és fogadása is. 

A kimaradás nagyjából 1,1 millió embert érint. A november 1-i munkaszüneti napon ráadásul az összes bank zárva lesz, igaz, a többiek hétfőn ki fognak nyitni, csak a takarékok nem. 

Az oldal értesülései szerint a zárvatartás a 3A, a Békés, a Centrál, a Dél, a Nyugat, a Fókusz, a Hungária, a Korona, az M7, a Pátria és a Tiszántúli takarékszövetkezet, illetve a Takarék kereskedelmi bank ügyfeleit érinti. Az üzemszünet oka egy nagyszabású fúzió, amelynek eredményeként új magyar „gigabank” jön létre. 

Holnaptól november 6-ig szünetel a takarékok elérhetősége (Fotó: iStockphoto)

A weboldal arra figyelmeztet, hogy a fúziót követően a takarékok netbankjából már nem lehet majd mobilegyenleg feltöltést indítani vagy autópálya matricát vásárolni, de megszűnik a díjnet utalási lehetősége is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top