nlc.hu
Aktuális

Drágul a bankszámlavezetés

Nagyot drágul a bankolás heteken belül

Jelentősen emelkedhetnek a bankszámlacsomagok díjai, érdemes alaposan átnézni a banki költségeket, és ha megéri, bankot váltani.
Bankkártyával fizet egy férfi a boltban

Heteken beül 15-20 százalékkal drágulhat a banki számlavezetés az infláció és a tavaly kivetett banki különadó miatt – számolt be a Bankmonitor nyomán az RTL Híradó.

Közben a rendszeres jövedelem nélkülieknek, munkanélkülieknek is járó alapszámla díját ezer forintra csökkentené a kormány. Ezekért a számlákért eddig akár havi háromezer forintot is elkértek a bankok.

Január 31-ig mindenkinek meg kellett kapnia a bankjától az éves díjkimutatást, érdemes ezt átböngészni, mert ebből pontosan kiderül, milyen költségei voltak a bankolásnak. Évente akár több tízezer forintot is spórolhatunk, ha kedvezőbb bankszámlacsomagra váltunk.

Aki olyan díjcsomagot talál, amihez bankváltásra van szükség, ne ijedjen meg, ugyanis az egyszerűsített bankváltással nem olyan bonyolult a művelet. Elég az új bankhoz bemenni, utána ők intéznek mindent a régi számla lezárásától kezdve a csoportos beszedések átvezetéséig, és a folyamat 13 nap alatt lezajlik. 

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top