nlc.hu
Aktuális
Vörösre festették, majd levágták a haját a tüntetők a bolíviai polgármesternek

Vörösre festették, majd levágták a haját a tüntetők a bolíviai polgármesternek

Válogatott eszközökkel próbálták a nőt lemondásra kényszeríteni.

Megtámadták az ellenzéki tüntetők egy bolíviai kisváros polgármesterét. A feldühödött ellenzékiek először mezítláb áthúzták a nőt az utcán, aztán vörös festékkel borították, majd erőszakkal levágták a haját, tudósította a BBC. A rendőrök végül a közeli kórházba kísérték a megkínzott asszonyt.

Képünk illusztráció / Forrás: iStock

A tüntetés oka, hogy a legutóbbi, ellentmondásokkal teli elnökválasztás nyomán a kormány támogatói és ellenfelei között sorozatos erőszakos cselekmények törtek ki, az incidensekben eddig legalább három ember vesztette életét.

A tüntetők Acre polgármestert azzal vádolták, hogy az elnök támogatói mellett tett lépéseket a blokád megtörésére, és a halálesetek miatt is őt okolják. A nőt „gyilkos, gyilkos” kiáltásokkal álarcos férfiak húzták végig az utcán, majd egy hídnál letérdeltették, haját piros festékkel öntötték le, végül levágták. Emellett arra kényszerítették, hogy írjon lemondási levelet.

Képek a tüntetésről erre a linkre kattintva találhatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top