Aktuális

Vállalkozáson gondolkodsz? Tudunk egy jó programot!

26 workshop, 7 tanácsadó, 12 órányi program: ez a Vállalkozó Nők Világnapja.

Hogy működhet jól egy családi vállalkozás egy új országban? Hogyan lehet megélni utazásból? Milyen üzleti lehetőségek kínálkoznak kimondottan 45 év feletti nőknek? Melyek egy induló vállalkozás első lépései? Ilyen és hasonló üzleti kérdésekre kaphatsz választ november 18-án a Grundon (Budapest, Nagytemplom u. 30.), a Vállalkozó Nők Világnapján, ha te is váltásban gondolkodsz, esetleg már a saját lábadra is álltál. De mivel a sikerességhez a tényanyagon kívül fontos a személyiségfejlődés is, lesznek könnyedebb elemek is a programban, például imprószínház, NIA-workshop, táncvarázs vagy kollázsműhely.

A Világnapon olyanok várnak, akik vallják, hogy a jövő, a fenntarthatóság és a közös jóllét útja a bizalmon, a közösségek erején alapszik. Ez a program is ilyen közösségépítő, ahol a vállalkozó nők egymásra találhatnak, és tanulhatnak egymástól.

Fotó: Profimedia

Mindannyian szeretnénk jövőképpel rendelkező, jó hangulatú, egészséges környezetet hagyni a gyerekeinkre – mondja Keveházi Kata szervező, WED-nagykövet arról, hogy mi motiválta a rendezvény létrejöttét. – Mi, nők különösen érzékenyek vagyunk ezekre a kérdésekre, nap mint nap keressük a magunk megoldásait. Miközben számtalan területen kell helyt állnunk, erőnket, energiánkat folyamatosan visszafogja, hogy »nem vagyunk elegek«, nem vagyunk »okék«. Ezt persze a pénz mindenhatóságában élő, poroszos nevelésre épülő társadalomban a férfiak is megkapják. Mi, nők azonban mégis inkább hajlamosak vagyunk megvívni a magunk belső küzdelmeit – talán azért, hogy legyen kinek adnunk, és hogy legyen érzelmi energiánk adni.

A vállalkozás nem szólhat csak a profitról. A nők esetében egészen biztosan a cselekvőképességről, tehetségünk kibontakoztatásáról, teremtő erőnkről is szól. Lehetőséget kínál arra, hogy fejlődjünk, kipróbáljuk önmagunkat, kapcsolódjunk másokhoz, megéljük a flow-t az életünkben.

Minden generáció számára ott a lehetőség egy új, élhetőbb, egymás elfogadásán és segítésén, őszinteségen, önbizalmon és bizalmon alapuló társadalmi közeg megteremtésére. Mi, nők azért küzdünk mind, hogy az életet élhetővé tegyük, ezer apró dolog által. A Vállalkozó Nők Világnapja olyan állomás, ahol összekapcsolódhatunk, megélhetjük az erőnket ahhoz, hogy valóban a tehetségünkhöz és tiszta szándékainkhoz méltó szerephez jussunk a társadalomban.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top