Aktuális

Akkora a munkaerőhiány, hogy bajban lehetnek a boltok a karácsonyi szezonban

Hatezer dolgozó hiányzik a kiskereskedelemből.

A Black Friday akciókkal a hivatalosan is megkezdődött az év legforgalmasabb időszaka a kiskereskedelemben. Az áruházak azonban munkaerőhiánnyal küzdenek – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint van olyan bolt, ahol ha az egyik dolgozó lebetegszik, a pihenőnapjáról kell mást behívni, hogy el tudják látni az alapvető feladatokat. A munkaerőhiány akár veszteséget is okozhat a kereskedőnek, ha például nem tudják újratölteni a polcokat, és fontos termékek hiányoznak.

A kiskereskedelemből nagyjából hatezer munkavállaló hiányzik, idén már az is jó hír, hogy az átlagbér-emelkedés miatt nem romlott a helyzet.

Az áruházak igyekeznek felkészülni a karácsonyi rohamra, hetek óta toborozzák a szezonális munkaerőt. Áruhiánytól vagy akadozó ellátástól nem kell tartani, mert munkaszüneti vagy pihenőnapokon is lesz olyan bolt, ahonnan pótolni lehet a napi fogyasztási cikkeket.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top