Aktuális

Taxis sietett a mentők segítségére, nagyon hálásak neki

Igazi összefogás és sikertörténet. Tanulsággal.

Magasból esett sérülthöz riasztották a mentőket a hét elején Budapesten, amikor a Kerepesi út kétsávos szakaszán megállásra kényszerültek – írja az OMSZ Facebook-oldalán.

„Az autósok az út két oldalára igyekeztek húzódni, hogy szabad utat biztosítsanak a mentőnek, amikor egy terepjárós bezavart. Ő ugyanis leszegett fejjel, mozdulatlanul állt autójával, annak ellenére, hogy már előtte is szétnyílt a kocsisor. Gépkocsivezető bajtársunk a váltakozó hangmagasságú sziréna minden szólamában próbálta felhívni a figyelmet a villogó mentőre, de ez is kevésnek bizonyult. A hatalmas hangzavart végül egy 60 év körüli taxisofőr unta meg, aki gyorsan kézbe is vette az ügyet. Kiszállt a kocsijából és bekopogott a terepjáró hátsó ablakán. A megriadt sofőrt feltehetően mobilja szippantotta be a virtuális világba, ezért nem érzékelte a körülötte zajló eseményeket. A taxisnak köszönhetően a férfi azonnal eldobta öléből a telefont és gyorsan félreállt a mentő útjából” – számoltak be az esetről a mentők, akik hozzátették, bajtársaik így időveszteség nélkül folytathatták útjukat, és végül rövid időn belül helyszínre érhettek.

A mentők nagy köszönetet mondtak a taxisnak, és a rögtön félrehúzódó autósoknak. 

(Kiemelt kép: OMSZ/Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top