Aktuális

„Ebből majd tanul” – mondta a tanárát megkéselő diák, több késszúrást is kapott a pedagógus

A késelő ellen emberölési kísérlet gyanúja miatt indult eljárás, az iskola diákjait pszichológus segíti a történtek feldolgozásában.

Csütörtökön dél körül egy diák megkéselt egy tanárnőt a győri Jedlik Ányos középiskolában. Úgy tudni, a 17 éves, András nevű fiú hármast kapott a dolgozatára, szerinte ezért támadhatott a pedagógusra. A tanárnő a helyszínen elájult, diáktársai fékezték meg a késelőt. Három perc múlva megérkeztek a rendőrök, a diák addig nyugodtan ült és azt hajtogatta, hogy „ebből majd tanul”.

A Blikk információi szerint a fiút bilincsbe verve vitték el a rendőrök, és emberölési kísérlet gyanúja miatt indítottak ellene  nyomozást. Az iskola többi tanulóját egy órakor hazaküldték.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója még tegnap közölte, a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

győr késelés gimnázium

Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

„A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában. A tárca bízik benne, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira” – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke az ügy kapcsán úgy nyilatkozott a lapnak: mindenféleképpen azt szeretnék, ha konfliktuskezelést is tanítanának a pedagógusoknak, ám arra szintre, mint Amerikában, hogy biztonsági őrök védjék a rendet az iskolákban, nem lenne szabad eljutni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top