Aktuális

7 év börtönt kértek a zuglói kokainos gázolóra

Szeptemberben újabb drogos vezetésen kapták a nőt.

Csütörtökön a perbeszédekkel folytatódott a Fővárosi Törvényszéken annak a fiatal üzletasszonynak a pere, aki három évvel ezelőtt kokain hatása alatt halálra gázolt egy 85 éves férfit Zuglóban, majd elhajtott a helyszínről. T. Klára Petrára hét év fegyházat kért az ügyész – írja a 24.hu.

A 28 éves nőt januárban öt és fél évre ítélte az elsőfokú bíróság. Az indoklás szerint semmi nem gátolta abban, hogy észrevegye a járdáról lelépő gyalogost, legfeljebb a kokain torzíthatta az észlelését. A nő végig tagadta, hogy kokaint fogyasztott volna a baleset előtt, azt állította, hogy később szívott fel két csíkot.

Most az ügyész perbeszédében elmondta, hogy az áldozat hat métert repült, ez pedig olyan erejű becsapódás, amit a vádlottnak mindenképpen észlelnie kellett.

Szeptemberben egyébként újabb drogos vezetésen kapták a nőt, akkor amfetamint is találtak a kocsijában. T. Klára Petra nem jelent meg a tárgyaláson, ügyvédje ezt azzal indokolta, hogy ügyfele pszichiátriai kezelés alatt áll, olyan erős antidepresszánsokat szed, hogy nem ülhet közlekedési járművekre.

Elmondta azt is, hogy a ügyfele szeretne bocsánatot kérni, és részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak. Emellett több százezer forintot kínált fel az elhunyt családjának, de azt a választ kapták, „hogy ilyen embertől egy forintot sem fogadunk el”.

Az ügyész hét évet kért T. Klára Petrára bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt. Emellett azt kérte, hogy a nőt véglegesen tiltsák el a vezetéstől. A másodfokú bíróság jövő hétfőn hoz ítéletet az ügyben.

(Kiemelt kép: MTI / Mihádák Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top