Aktuális

Vizsgálódott a MÁV a ruhatetűügyben, ezt találták

Pedig egy utas fényképpel is bizonyította a paraziták jelenlétét.

Ahogy azt a mai napon mi is megírtuk, riasztó kép terjed a neten arról, hogy a Nyugati-Cegléd vonal zónázójának egyik ülésén ruhatetveket (vérszívó parazita) talált. A fejtetűvel ellentétben ez az élősködő betegségeket is terjeszt (például kiütéses tífuszt). Mérete 2-4 mm, csak nagyon közelről vehető észre. Ha valaki hazaviszi, elszaporodik, és nagyon nehéz kiirtani.

Az Index felkereste az ügyben a MÁV-ot, de az a cikk megjelenéséig nem válaszolt, viszont egy olvasó tájékoztatása szerint az Elegem van a MÁV-ból! Facebook-csoportba a következőt írták: 

„Kedves Utasaink! 2019.12.11-én a jelzést követően kollégáink azonnal kisorozták a csoportban jelzett szerelvényt (vonatszám: 2866) vizsgálatra és fertőtlenítő tisztításra. A kocsik átvizsgálása során munkatársaink nem találtak sem élő sem elhullott rovarokat. Ha a jövőben hasonló esetet tapasztalnak, arra kérjük Önöket, hogy azonnal értesítsék a jegyvizsgálót, aki intézkedni tud a kifogásolt kocsi lezárásáról és mielőbbi kisorozásáról, fertőtlenítéséről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top